• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary navigation
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Social marketing communicatie

  • Start
  • Spreker
  • In de media
  • Blog
  • Contact
  • Over
  • Wat professionals zeggen
  • Agenda

snel factureren, cashen én de BTW doen

Door: Hennie Tibben 14 Reacties 1 november 2011

Bijgewerkt op: 14 februari, 20203:33 pm

“Dat was weer ff bikkelen, maar de BTW-aangifte is weer de deur uit”. Veel ondernemende professionals zwoegen op een klus die ze liever niet hebben: de verplichte opdracht mét deadline van de Belastingdienst.

Het is niet alleen zuur geld dat je – nadat het eerst op je eigen bankrekening stond – weer overdraagt aan de Belastingdienst. Het is ook zonde en onnodig hier veel tijd of energie in te steken. Je bent liever bezig met je favoriete werk. Administreren is niet je expertise, tenzij je administrateur bent….

Je wilt administratieve lastenverlichting – in tijd en geld – zodat je het weerbarstige onkruid met de naam ‘overhead’ bestrijdt.

Nu kun je een schoenendoos met bonnetjes snel doorschuiven naar je administrateur. Dan krijg je de rekening en het overzicht wat later gepresenteerd. Maar dat kan sneller, eenvoudiger en goedkoper.

In de financiële administratiemarkt zijn allerlei ontwikkelingen. De verschillende systemen, modules en data worden steeds meer online aan elkaar gekoppeld.

Helaas leggen veel administratieservices een accent op minitieus en onbegrijpelijk boekhouden en richten zich (eigenlijk) op grotere bedrijven en de Belastingdienst. Ze laten jou als ondernemende professional vooral in de steek als het gaat om de factuur als belangrijke stap in het KOOPproces van je klant. Bijvoorbeeld in combinatie met een kassa-/betaalknop voor online aankopen of reserveringen.

Juist omdat administratie geen favoriet onderwerp is, missen veel ondernemende professionals de ultieme kans om deze activiteiten slim te delegeren.

Wil je vanaf het volgende kwartaal je geld eenvoudiger en sneller krijgen én niet meer zwoegen over je BTW-aangifte? Selecteer dan in december (voor een goede start in het nieuwe jaar!) of anders in maart, juni of september je ideale factuurservice.

Met een online factuurservice kun je eenvoudiger factureren, sneller cashen en de BTW doen. Daarnaast geeft het je overzicht, zodat je weet hoe goed je bedrijf draait en je als ondernemer tijdig kunt bijsturen.

Wat heeft je ideale factuurservice allemaal in huis?

Ik vond deze ‘advertorial‘ met allerlei aanbieders. Maar dat zijn er weer zoveel en ook zij hebben niet allemaal de juiste accenten die zorgen voor jouw gemak 🙁

Daarom heb ik 3 ideale online factuurservices geselecteerd: Factuursturen.nl, MoneyBird en MoneyMedic zijn aanraders voor ondernemende professionals 🙂

Hier vind je een vergelijkingsoverzicht van het aanbod van deze 3 online factuurservices (PDF-file).

Groei je groter? Stijgen je volumes, worden je inkopen complexer en dreig je het overzicht te verliezen? Dan stap je eventueel over naar een steviger pakket. Kijk dan opnieuw naar wat je echt nodig hebt als ondernemer en kijk samen met je financieel/fiscaal expert naar wat de markt voor jou in de aanbieding heeft.

Welke factuurservice  je ook kiest, het vraagt eerst je eenmalige investering van kiezen en inrichten. Maar zelfs dat kun je uitbesteden, zodat jij je kunt richten op je eigen favoriete werk!

Wat is jouw ervaring? Ik lees je reactie graag! (klikken op reactie en dan naar beneden scrollen)

14 Reacties

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona Rudolfs zegt

    1 november 2011 om 7:29 pm

    Aangezien ik het voeren van de boekhouding als onderdeel van de dienstverlening aan professionals aanbied, wil ik je nog wijzen op een ontwikkeling op formaten-gebied van het electronisch factureren: er is in Nederland door diverse leveranciers van administratiesoftware overleg gevoerd voor een standaard voor electronische facturen om ze in te kunnen lezen. Er is gekozen voor het UBL-formaat (gebaseerd op XML) O.a. vanuit SnelStart kan je nu mails versturen met de factuur in pdf (voor wie geen inleesmodule heeft) en UBL (voor wie dat wel heeft) als bijlage ->scheelt weer bij het inkoopfacturen inboeken 😉

    Beantwoorden
  2. Hennie Tibben zegt

    1 november 2011 om 8:17 pm

    @Ilona
    Dank voor je reactie. Wat moet een ondernemende professional dan nu volgens jou in huis hebben, wat is de investering en het voordeel precies?

    @all

    In 2010 werd een convenant getekend voor het elektronisch uitwisselen van financiële gegevens tussen het Nederlandse bedrijfsleven en overheidsorganisaties. Met het oog op administratieve lastenverlichting is afgesproken om vanaf 2007 gebruik te gaan maken van de open standaard XBRL. Daarmee kunnen ondernemers vanuit de eigen boekhouding rechtstreeks of via hun accountant jaarrekeningen voor de Kamer van Koophandel, de aangifte “winst uit onderneming”, de vennootschapsbelasting en statistische gegevens voor het Centraal Bureau voor de Statistiek eenvoudig en geautomatiseerd aanleveren aan de overheid. De jaarlijkse besparing voor het Nederlandse bedrijfsleven wordt geraamd op 350 miljoen euro.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/XBRL

    Beantwoorden
  3. Stance zegt

    1 november 2011 om 10:21 pm

    Sinds januari 2011 gebruik ik Moneymedic en ik ben daar redelijk tevreden over hoewel ik de userinterface niet altijd even duidelijk vind. Ik hoorde laatst iemand over MoneyBird. Heeft dat meer functionaliteit dan MoneyMedic? Kan iemand mij daar meer over vertellen?

    Ik ben vooral geinteresseerd in de 24/7 ‘kassaknop’ die jij (Hennie) noemde. Graag wil ik dat mensen bv. workshops en andere zaken meteen on line op mijn webiste kunnen afrekenen.
    1 januari is dan een mooi moment om over te stappen. Welk tool heb ik daarvoor nodig?

    Stance.

    Beantwoorden
  4. Mark Nieuwenhuizen zegt

    2 november 2011 om 8:44 am

    XBRL is leuk maar voor de meeste kleine ondernemers niet zo van belang. Wie jaarstukken in moet leveren, zal in veel gevallen toch afhankelijk zijn van een accountant.

    Zelf gebruik ik al een tijdje tot grote tevredenheid MoneyBird. Vooral de combinatie met offertes en maandelijkse facturen is interessant. Het is tevens gekoppeld aan iDeal maar in de praktijk maakt maar zo’n 10% van de klanten daar ook gebruik van.

    Beantwoorden
  5. Hedwig Schlotjes-Belle zegt

    2 november 2011 om 11:06 am

    Ik gebruik nu sinds ruim een jaar factuursturen (www.factuursturen.nl) en ben daar erg tevreden over. Goedkoop (0,40 € per factuur, gratis als je max 3 facturen per maand stuurt) en iDeal intergratie en Paypal integratie (dan heeft je website alleen een link naar paypal nodig). Ook import en export mogelijk van bankgegevens, maar aangezien ik weinig facturen verstuur, gebruik ik die fucties niet.

    Beantwoorden
  6. Ilona Rudolfs zegt

    2 november 2011 om 11:46 am

    @Hennie
    Volgens mij moet je letten op:
    * de mogelijkheid van factureren in pdf en ubl
    * inleesmogelijkheid/koppeling met het boekhoudpakket (anders moet je overtypen en is je voordeel weg)
    * vraag bij leveranciers om electronische facturen
    * overleg met je adviseur over electrnisch aanleveren van inkoop- en verkoopfacturen EN bankmutaties -> bespaart tijd en dus geld.
    (ik heb gemerkt dat zowel zelfstandige professionals onderling, als adviseurs en professionals op elkaar lijken te wachten op het gebied van electronische verwerking.)

    Hoeveel de kosten zijn en hoeveel je kunt besparen hangt sterk af van jouw situatie als ondernemer.

    EDI was jarenlang door een Europese regel over beveiliging en certificering voor het MKB te kostbaar.
    Recent is deze regel aangepast en ik verwacht nu dat het allemaal sneller zal worden ingevoerd.

    @Mark
    Je hebt gelijk: de meeste zelfstandige professionals hoeven helemaal niets aan te leveren bij de KvK of het CBS.
    Wel wordt XBRL vanaf 2013 verplicht voor de belastingaangifte van ondernemers.
    Al verwacht ik ook hier geen grote lastenverlichting: het meeste werk (en dus kosten)zit ‘m niet in de aangifte, maar in het voortraject van het doorlopen en corrigeren van de boekhouding.

    Saillant detail: de overheid begint nu (in november en december 2011) pas met voorlichting over XBRL voor adviseurs in het MKB.

    Beantwoorden
  7. Hennie Tibben zegt

    3 november 2011 om 1:55 pm

    @Stance De kassaknop vind je nu alleen bij MoneyMedic. Het artikel heb ik ondertussen ook onder de aandacht gebracht bij de verschillende aanbieders: ter stimulans en controle. Verder vind je hierboven nu een overzicht (PDF) met de verschillende functionaliteiten van factuursturen.nl, MoneyBird en MoneyMedic. Tot zover mijn gratis service;-)

    @Mark Die afhankelijkheid van de accountant voor prijzige jaarstukken – die vooral nodig zijn voor de Belastingdienst – wordt opgeheven. Dat zie ik als een winstpunt:)
    Ik las dat iDEAL gebruik snellere betalingen geeft. Ligt ook aan je dienst en branche, maar als zelfstandige heb je zelf ook veel mogelijkheden om de betalingen te bespoedigen. En daar ben ik vóór. Ik heb zelf ook positieve ervaringen met iDEAL.

    @Hedwig Veel dank voor je aanvulling (en positieve geluid!). Ik zag factuursturen.nl een tijdje geleden, maar deze heeft zich doorontwikkeld? Heb deze dienst opnieuw doorgeploegd en in top 3 opgenomen.

    @Ilona ik herken dat onderlinge wachten, doe het zelf niet maar het is ook geen favoriet onderwerp of erg toegankelijk;-) Veel dank voor je extra tips als expert!

    Beantwoorden
  8. Kees Romkes zegt

    3 november 2011 om 5:06 pm

    Handig zo’n overzicht! De mobiele app van moneybird is overigens 1 extra sterke toevoeging waarom ik ze zo graag gebruik (en adviseer) naast de doodsimpele interface.

    Verder ben ik benieuwd naar je mening Hennie, wat vind jij de beste/snelste/makkelijkste? Dat mis ik nou net in je overzicht!

    Beantwoorden
  9. Hennie Tibben zegt

    17 november 2011 om 9:36 am

    @Kees Het overzicht is afgelopen dagen weer completer geworden, zie de PDF-download. Ik zal mijn advies de komende dagen verwoorden zodat keuze eenvoudiger wordt. BTW: je kunt me ook inhuren!

    Beantwoorden
  10. Marielle zegt

    25 november 2011 om 9:18 am

    Dag Hennie,

    Hartelijk bedankt voor deze mail! Om verschillende redenen wil ik niet zelf/online gaan boekhouden. Wel wilde ik heel graag op een eenvoudigere manier facturen sturen. Ik wist niet dat het zo eenvoudig kon! Na het testen van beide programma’s heb ik nu gekozen voor Moneybird.

    Je mail levert me grote tijdwinst op in 2012!!! Heel hartelijk bedankt daarvoor.

    Groeten, Marielle

    Beantwoorden
  11. Freddie Leeman zegt

    13 januari 2012 om 3:35 pm

    FactuurSturen.nl beschikt nu ook over de mogelijkheid om ingekomen facturen in te boeken en te beheren en krijgt de gebruiker een mooi overzicht voor de btw aangifte.

    Meer informatie staat in onze blogpost:
    http://www.factuursturen.nl/blog?post=123

    Beantwoorden
  12. Hennie Tibben zegt

    18 januari 2012 om 11:28 am

    @Freddie Gefeliciteerd met je vernieuwde aanbod, lijkt me een goede keuze! Ik heb e.e.a. bijgewerkt in het vergelijkingsoverzicht.

    Beantwoorden
  13. Myriam zegt

    30 januari 2012 om 9:30 pm

    Hee Hennie,
    Kan het zijn dat ik een foutmelding krijg op je pdf? Wil ‘m graag openen om te bekijken welk betaalsysteem voor mij het handigst is…
    Facturerende groet,
    Myriam

    Beantwoorden
  14. Hennie Tibben zegt

    31 januari 2012 om 12:28 pm

    @Myriam Goed idee;-) Ik heb de link en het PDF-document net gecontroleerd, deze werken. Zijn je browser (bijv. Explorer, Firefox,…) of Adobe Reader actueel?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Contact:

contact@hennietibben.nl
Bellen: 06 513 78 560

Zoeken:

Tips en inspiratie over:

  • Aanbod: service design (25)
    • Assortiment (5)
    • Gratis weggever (3)
    • Koopbezwaren (1)
    • Prijs (6)
  • Hennie's Tiny house (31)
  • In de media (18)
  • Online marketing (18)
    • E-mailmarketing, Nieuwsbrief (5)
    • Website (13)
  • Professional én ondernemer – mindset en dilemma's (57)
  • Richting kiezen (45)
    • Personal navigator (27)
    • Sweet spot, niche (15)
  • Social selling (4)
    • Social media (3)
  • Tools (49)
    • Geld: administratie (3)
    • Inbox (6)
    • Locatie: IRL en online (2)
    • Productiviteit (24)
    • Tijd: ideale werkweek (12)
  • Webinar, workshop (verleden) (2)

Nieuwe artikelen

  • Hennie Tiny House – cover en interview Margriet special
  • Hennie Tiny House – boek Klein Wonen / Small Homes, The making of BouwEXPO Tiny Housing in Almere
  • Hennie Tiny House – interview Omroep Flevoland: waarom ga je in een tiny house wonen?
  • Hennie gehuldigd als Prachtige Poortenaar 2018 – Almere Deze Week
  • Hennie Tiny House in BinnensteBuiten van KRO-NCRV op NPO 2

Nieuwe reacties

  • Henk van de Leur: Geachte Hennie Tibben, Vandaag las ik in de krant een artikel over de Reality Check, Dus kroop deze...
  • Ivan: Ik heb je blog over het tiny house met veel belangstelling gelezen. Je geeft een hoop informatie m.b.t. grond...
  • Natalie: Wat een verfrissend initiatief die tiny houses. Wanneer je ooit langdurig met de rugzak onderweg bent...
  • Bartje: Kun je ook een plugin aanraden die specifiek past bij de Mobile First website ontwikkeling?
  • Peter: Wat zijn de kosten van zo’n Pop-up ? ervaring mee

Nu populair

Footer

Contact

Voorwaarden, privacy, auteursrecht

Let’s connect:

  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
Om deze website goed te laten werken, te optimaliseren en content van social media te kunnen tonen worden cookies geplaatst. Lees verder: Voorwaarden en privacy

Copyright © 2023 Hennie Tibben · Log in