• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary navigation
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Social marketing communicatie

  • Start
  • Spreker
  • In de media
  • Blog
  • Contact
  • Over
  • Wat professionals zeggen
  • Agenda

op waarderingsdieet

Door: Hennie Tibben Reageer 2 maart 2009

Bijgewerkt op: 6 maart, 201712:53 pm

smileyGisteren, zondag 1 maart, was het de Nationale Complimentendag. Deze dag draait puur om oprechte persoonlijke aandacht en uitgesproken waardering.  Wist je dat: gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1 reden is waarom werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en relaties stuk lopen?

Complimenten en feedback maken mensen blij of geven voeding. Om door te gaan met wat je al deed. Of om iets net weer anders of beter te gaan doen. Geef dus vooral oprechte complimenten aan anderen.  Maar hoe krijg je zelf complimenten of feedback? Mijn recept: zet jezelf op een waarderingsdieet en regel je eigen voeding.

Het recept bestaat uit 2 vragen. Eerst “wat gaat goed? en dan “wat kan beter?”
Deze vragen kun je aan jezelf en anderen stellen. Beide manieren geven voeding.

De dosering van dit waarderingsdieet kies je zelf. Toch wil ik wel wat richting geven.
1). Als je van nature ontevreden bent, begin dan 2 maal daags. Een moment voor jezelf, voor het middag- en avondeten. Daarna kun je verder met 1 maal daags, als (werk)dagafsluiting.
2). In je werk met anderen: minimaal halverwege en zeker voor de afronding van bijv. dag, werkoverleg, gesprek, project, etc. Zodat jij en anderen er snel baat bij hebben.

Belangrijk in het waarderingsdieet: regelmaat en reinheid in je vragen.
Wees oprecht benieuwd naar de antwoorden die je krijgt. Laat weten of zien wat je er mee doet.
Stel de vragen regelmatig, het gaat toch om persoonlijke voeding?
Wacht niet tot jij of anderen moe, koud en hongerig zijn geworden.

Reageer

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Contact:

contact@hennietibben.nl
Bellen: 06 513 78 560

Zoeken:

Tips en inspiratie over:

  • Aanbod: service design (25)
    • Assortiment (5)
    • Gratis weggever (3)
    • Koopbezwaren (1)
    • Prijs (6)
  • Hennie's Tiny house (31)
  • In de media (18)
  • Online marketing (18)
    • E-mailmarketing, Nieuwsbrief (5)
    • Website (13)
  • Professional én ondernemer – mindset en dilemma's (57)
  • Richting kiezen (45)
    • Personal navigator (27)
    • Sweet spot, niche (15)
  • Social selling (4)
    • Social media (3)
  • Tools (49)
    • Geld: administratie (3)
    • Inbox (6)
    • Locatie: IRL en online (2)
    • Productiviteit (24)
    • Tijd: ideale werkweek (12)
  • Webinar, workshop (verleden) (2)

Nieuwe artikelen

  • Hennie Tiny House – cover en interview Margriet special
  • Hennie Tiny House – boek Klein Wonen / Small Homes, The making of BouwEXPO Tiny Housing in Almere
  • Hennie Tiny House – interview Omroep Flevoland: waarom ga je in een tiny house wonen?
  • Hennie gehuldigd als Prachtige Poortenaar 2018 – Almere Deze Week
  • Hennie Tiny House in BinnensteBuiten van KRO-NCRV op NPO 2

Nieuwe reacties

  • Henk van de Leur: Geachte Hennie Tibben, Vandaag las ik in de krant een artikel over de Reality Check, Dus kroop deze...
  • Ivan: Ik heb je blog over het tiny house met veel belangstelling gelezen. Je geeft een hoop informatie m.b.t. grond...
  • Natalie: Wat een verfrissend initiatief die tiny houses. Wanneer je ooit langdurig met de rugzak onderweg bent...
  • Bartje: Kun je ook een plugin aanraden die specifiek past bij de Mobile First website ontwikkeling?
  • Peter: Wat zijn de kosten van zo’n Pop-up ? ervaring mee

Nu populair

Footer

Contact

Voorwaarden, privacy, auteursrecht

Let’s connect:

  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
Om deze website goed te laten werken, te optimaliseren en content van social media te kunnen tonen worden cookies geplaatst. Lees verder: Voorwaarden en privacy

Copyright © 2023 Hennie Tibben · Log in